ACNE

SONY DSCAcne is de medische term voor jeugdpuistjes, maar ze kunnen ook op latere leeftijd ontstaan.Naast acne bestaan er veel huidsymptomen met evenveel oorzaken, zoals verkeerde eetgewoontes, blootstaan aan bepaalde vloeistoffen op het werk, lotions etc.etc. Evenwel ook mentaal/emotionele factoren, schimmels en mannelijke hormonen – de androgenen – kunnen een rol spelen.

Acne ontstaat door een overbelasting van de talgklieren in de huid omdat er een uitstoot van vet plaatsvindt, die een teveel aan zuren als oorzaak heeft. Er onstaan pukkels en meeëters, evenals een vette huid.

Acne is vooral psychisch gezien geen onschuldige aandoening en kan tot een ernstig negatief zelfbeeld leiden. Een tijdige en doeltreffende behandeling is essentieel, ook al omdat er zich littekens kunnen vormen ( puistjes liever niet uitknijpen).

Naast allerlei behandelwijzen zoals anti-biotica, lichttherapie, lotions etc.etc., biedt de Schüsslercelzoutentherapie een uitstekende kans op succes. Afhankelijk van plaats ( gezicht, borst, nek, rug en bijkomende syptomen) komen verschillende celzouten en hun crèmes eventueel in combinatie, in aanmerking. Een standaardcombinatie – vooral bij jeugdacne – is Ferrumfosfor + Kaliumcloride + Natriumchloride + Natriumfosfor, met indien nodig een Schüsslercrème. Geeft bijna altijd een zeer goed resultaat. U kunt reageren en bestellen via het webblog of mij bellen, 06-53456597 Huisbezoek kan ook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *