AFVALLEN

 

 

Ter informatie:

Door o.a bewerking van de bodem heeft ons voedsel geen optimaal gehalte aan mineralen en sporen-elementen.

De basisvoorraad mineralen moet veelal worden aangevuld om ziektes en allergieën te vermijden.

Wanneer we onderdrukkende therapieën toepassen verhinderen we de uitscheiding van giften en  ziektestoffen, omdat de oorzaak van het ziekzijn wordt onderdrukt.

Stofwisselingsgiften moeten uit het bloed, de lymfe en weefselvloeistoffen worden verwijderd.

 

Ieder jaar verschijnt er in de bladen een veelheid aan tips om af te vallen. Wonder-dieëten, pillen, kuren, vasten etc., de één belooft nog meer dan de ander, veelal zonder blijvend resultaat en niet van gevaar ontbloot.

Op een goede, gezonde manier afvallen betekent in ieder geval volwaardige voeding met niet te veel vet en suikers tot ons nemen. Veel groentes en fruit en daarentegen niet al te veel vlees/vis en zuivelproducten! Regelmatig BEWEGEN en veel water drinken. Niet roken en niet te veel alcohol want dat verstoort een goede stofwisseling die belangrijk is om wat pondjes kwijt te raken. Heb daarnaast GEDULD, wat er in een aantal jaren bij is gekomen kan er niet in twee weken af!!

 

Naast een gezonde levensstijl kunnen we nog meer doen, nl. de Schüssler gewichtsverminderingkuur volgen. Hierbij nemen we gedurende langere tijd – één,twee of drie maanden afhankelijk van het gewenste resultaat – van de hieronder beschreven zeven zouten iedere dag 3 x 2 tabletten in, of u lost elke dag van ieder zout 6 tabletten op in ca, 1 liter water en drinkt het op over de dag. Slokje enige tijd  – ca. 15 sec. – in de mond houden

1. Kalium chloratum voor een goede lymfeafvoer. Is een belangrijk slijmvliesmiddel o.a. voor bronchitis. Eiwitstofwisseling.

2.Kalium fosfor, voor stimulering van de stofwisseling. Versterkingsmiddel.

3.Kalium sulfuricum, stimuleert de lever en de uitscheiding. Chronische processen.

4.Natrium chloride, reguleert o.a. de waterhuishouding. Slijmvliesen o.a..vd. neus.

5.Natrium fosfor, voor de vetstofwisseling en verbranding. Acne middel.

6.Natrium sulfuricum, stimuleert de nieren en het totale uitscheidingproces, Ochtenddiarree.

7.Caicium sulfuricim, maakt de weefsels doorlaatbaar. Cellulitis.

Eventueel kunnen er naar persoonlijke behoefte zouten worden toegevoegd of weggelaten.

Ik wens een ieder succes en ben u graag van advies. Reageren en bestellen doet u via het blog propstra-homeopathie.nl of 06-53456597. Ook huisbezoek.

N.B. Sinds enige tijd is het middel Zell Basic in poedervorm verkrijgbaar waarin o.a. bovengenoemde celzouten  zitten en wat een vergelijkbare werking heeft.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *