VERMOEIDHEID

 

SONY DSC

Spanningen op het werk, in de familie, ziekte en langdurige stress van allerlei aard kunnen er op den duur toe leiden dat we ons steeds minder goed voelen. Geen energie meer, terneergeslagen, niet op gang kunnen komen. Het immuunsysteem komt op een steeds lager niveau en we worden gevoeliger voor infecties en andere “ellende”.

Een gebrek aan energie en uitputting kan ook een indicatie zijn voor een onderliggende ziekte en moet door medisch onderzoek worden opgehelderd. Daarnaast kan medicijngebruik, een depressie of een burnout een rol spelen.

Wat te denken en hoe te handelen? In de eerste plaats moeten we onze levensstijl onder de loep nemen. Eten we wel gezond en vooral niet te veel, doen we genoeg aan beweging, roken we niet te veel en  hoe zit het met de goudgele jongens en andere alcoholische versnaperingen? Staan we voortdurend onder stress? Alle factoren die we nauwkeurig moeten beschouwen.

Naast allerlei therapieën kunnen we voor bovengenoemde klachten uitstekend uit de voeten met Schüsslercelzouten; hieronder noem ik er vier.

1. Kalium fosfor. Voor de cellen en weefsels, geestelijke en lichamelijke uitputting, depressiviteit en angsten. Voortdurende vermoeidheid die al begint bij het uit bed stappen.

2. Calcium fosfor. Opbouwmiddel, depressiviteit en vermoeidheid. Nek/schoudersyndroom in combinatie met magnesium fosfor, angsten

3. Ferrum fosfor. Geen daadkracht, snel uitgeput ( traplopen is te veel ) , niets kunnen presteren, vermoeidheid door zuurstofgebrek.

4. Magnesium fosfor. Stress, onrust, krampen, niet in slaap kunnen komen.

Voor alle zouten geldt een dosering van 3 x 2 per dag ( opzuigen ).

 

Vragen en bestellen kunt u doen via het blog www. propstra-homeopathie.nl of 06-53456597. Huisbezoek kan ook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *